Премини към съдържанието
Последвайте Kaldata.com в Google Новини за да научавате първи най-интересните новини! ×
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Европейски футболни новини


ivo23

Препоръчан отговор

Мисля,че е по-добре да синтезираме футбола и футболните новини от Европа с изключение на големите първенства в една тема.Тук можем да следим и изявите на българските футболисти и треньори зад граница.Ето и първата новина:

Ръководството на Грасхопър напусна, бъдещето на Балъков неясно

10371628vg8.jpg

Ръководството на швейцарския Грасхопър, където треньр е българският специалист Красимир Балъков, подаде оставка, информира официалният сайт на клуба. Непосредствено след разочароващото равенство 1:1 срещу последния в класирането Шафхаузен ръководството на Грасхопър, начело с презиндента Валтер А. Брунен, обяви оттеглянето си. Според официалното прессъобщение на клуба, ръководството е изпълнило задачата си да изправи клуба на крака и да осигури финансирането му в бъдеще, затова и сега се оттегля. Според медиите в Швейцария обаче това решение е само знак за все по-задълбочаващата се криза в Грасхопър. Според публикации клубът има сериозни задължения, като дефицитът за този сезон е в размер на пет милиона евро. Информацията беше отречена от президента Валтер А. Брунен пред швейцарска телевизия. "Ще предадем управлението на клуба без никакви дългове", категоричен бе той.

Как ще реагира Красимир Балъков на промените на горните етажи в клуба, все още е неясно, но и никой вече няма да се изненада от негово напускане, коментират медиите в страната. Най-малкото пред медиите Балъков винаги е споделял, че очаква Брунен да продължи работата си в Грасхопър, напомнят те. Както е известно, Балъков е спряган за наследник на Христо Стоичков на поста национален селекционер на България, а желание да го привлече за треньор има и германският Херта (Берлин).

www.sportal.bg

Редактирано от ivo23 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Кристияно Роналдо е футболист на годината в Англия, Бербо в идеалния отбор

Кристияно Роналдо от Манчестър Юнайтед спечели рядък "дубъл", след като беше определен за играч на сезона и за най-добър млад играч на сезона в Англия от Асоциацията на професионалните футболисти. Португалският национал е едва вторият в историята, който печели двете награди в една година след Анди Грей през 1977 година като играч на Астън Вила. Нападателят на Челси Дидие Дрогба беше класиран на второ място, а третата позиция зае Пол Скоулс от Манчестър Юнайтед. В допитването за най-добър млад играч 22-годишния Роналдо изпревари Франсеск Фабрегас от Арсенал и Аарън Ленън от Тотнъм.

Роналдо показа превъзходна форма през сезона. Той има 16 гола и е в основата на успехите на Манчестър Юнайтед, който е лидер в Премиършип и полуфиналист в Шампионската лига. „Много съм горд с признанието, което получих. За мен е чест да се наредя до толкова велики имена, печелили тази награда през годините. Сега е моментът да благодаря на всичките си съотборници, които ми помогнаха да се развия като футболист. Само когато един отбор играе добре отделните играчи могат да демонстрират пълния си потенциал”, коментира щастливият португалец.

Роналдо получи и специални похвали от мениджъра на "червените дяволи" Алекс Фергюсън: "Той е великолепен футболист, в момента го считам за най-добрия в света. Много добре си спомням контролата срещу Спортинг (Лисабон) през август 2003. Още на полувремето бях толкова впечатлен от играта му, че казах на тогавашния изпълнителен директор Путър Кениън, че няма да си тръгнем от стадиона, докато не вземем Кристияно при нас", сподели сър Алекс.

На церемонията в Лондон бе обявен и идеалния отбор на сезона, в който попадна и българската звезда на Тотнъм Димитър Бербатов. Макар да бе пренебрегнат при номинациите за футболист на годината, Митко получи признанието да води символичната единадесеторка на Премиършип, заедно с голмайстора на Челси Дидие Дрогба. В халфовата линия е избран капитана на Ливърпул Стивън Джерард, а останалите 8 поста са заети от играчи на Манчестър Юнайтед.

Идеален отбор на сезона в Премиършип:

Вратар:

Едвин ван дер Сар (Манчестър Юнайтед)

Защитници:

Гари Невил (Манчестър Юнайтед)

Неманя Видич (Манчестър Юнайтед)

Рио Фърдинанд (Манчестър Юнайтед)

Патрис Евра (Манчестър Юнайтед)

Халфове:

Райън Гигс (Манчестър Юнайтед)

Пол Скоулс (Манчестър Юнайтед)

Кристиано Роналдо (Манчестър Юнайтед)

Стивън Джерард (Ливърпул)

Нападатели:

Дидие Дрогба (Челси)

Димитър Бербатов (Тотнъм)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Германският "Херта" пожела Балъков за старши треньор

Бившият капитан на българския национален отбор по футбол и настоящ селекционер на швейцарския "Грасхопърс" Красимир Балъков може да поеме германския първодивизионен тим "Херта" от следващия сезон, съобщиха в. "Тагес анцайгер" и електронният портал на "Евроспорт", позовавайки се на информация на германския вестник "Билд". В средата на миналата седмица Балъков се е срещнал с новия вицепрезидент на "Грасхопърс" Ерих Фогел, за да обсъдят бъдещите планове и амбициите на клуба. Както е известно, в средата на април управителният съвет на отбора начело с президента Валтер Брунер обяви намерението си в края на май да се оттегли от поста. Новината постави под съмнение бъдещето на Балъков в клуба, тъй като не е тайна, че българинът поддържа близки контакти с Брунер и не е сигурно дали ще продължи работата си при новото ръководство.

След срещата си с Фогел Балъков загатна за вероятността да напусне швейцарския тим, въпреки че договорът му изтича през 2008 г. "Много вероятно е от следващия сезон да работя в Германия", заяви той пред в. "Билд", отказвайки да отговаря на всякакви други въпроси, свързани с работата му в Цюрих. Според медиите в Германия "Херта", който се намира на седмо място във временното класиране на германския футболен шампионат, проявява интерес към бившия играч на "Спортинг" и "Щутгарт". В момента старши треньор на тима е Карстен Хайне, но договорът му изтича в края на сезона, когато постът му ще стане вакантен. Балъков никога не е криел симпатиите си към германското първенство, където между 1995 и 2003 г. е изиграл 236 мача с екипа на "Щутгарт", а през сезон 2004-2005 беше помощник-треньор в същия отбор.

"Новината за интереса на "Херта" към Балъков поне за малко спря спекулациите относно евентуалното му назначаване като заместник на Христо Стоичков на поста национален селекционер на България, който в момента е зает от Станимир Стоилов", коментира "Тагес анцайгер". Въпреки това Балъков не отрича напълно тази вероятност: "Стоилов е само временен треньор за двете квалификационни срещи през юни", припомня бившият футболист.

Източник: Дневник

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Гъргоров отказва да играе за резервите на Страсбург

Българският халф на Страсбург Емил Гъргоров заяви, че не желае да играе повече за резервния отбор на клуба.

”Не говоря много добре френски, но не съм глупав и ситуацията ми е ясна. Треньорът ми бе обещал, че ще бъда в групата за мача в петък, но в сряда ми заяви, че не съм записан. Това не е нромално. Откакто се завърнах след контузията тренирам много здраво, а не получавам никакъв шанс. Страсбург ме купиха през лятото, но за какво? Това, което се случва в момента не е добре, нито за мен, нито за клуба. Има още 4 мача до края на първенството. Ще изчакам края на сезона, но повече за резервите няма да играя. Не виждам за какво”, каза Гъргоров пред френските медии.

От своя страна наставникът на Страсбург Жан Пиер Папен отрече да има нещо лично против българина.

”Никога не съм му обещавал нищо. Истината е, че Гъргоров бе контузен повече от 6 месеца и за момента не виждам нито къде, нито на мястото на кого мога да го пусна в средата на терена"

Относно бъдещето си в отбора бившият играч на ЦСКА заяви, че до края на месеца мениджърът му ще дойде във Франция, за да обсъди с клуба ситуацията.

”Не искам да създавам проблеми, защото уважавам клуба. Мениджърът ми ще дойде на 21 или 22 май, за да говори с президента и евентуално треньора за бъдещето ми, но мисля, че ще се наложи да си търся нов клуб.

www.sportal.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Рома се изсмя на Интер за купата - 6:2

Рома се подигра с новия шампион на Италия Интер, като го победи с категоричното 6:2 в първия финален двубой за купата на страната. Така се затвърди традицията "нерадзурите" да играят трудно срещу "вълците" през този сезон, след като те нанесоха и единствената им загуба в калчото. Така в третия пореден финал между двата тима Рома за пръв път е на път да спечели трофея, след като предните години той винаги отпътуваше за Милано.

Двубоят започна по най-добрия възможен начин за Рома. Още в първата минута Тадеи изведе Тоти сам срещу вратаря и той бе точен. Само четири минути по-късно Де Роси отклони удар на Мексес и резултатът стана 2:0. В 16-ата минута Киву даде отличен пас на Перота, който направи резултата класически в полза на "вълците". Едва тогава гостите от Интер се окопитиха и пробваха натиск към вратата на римляните. Той даде резултат и в 20-ата минута Креспо върна надеждата, намалявайки за 1:3. Рома обаче бързо се окопити и само десет минути по-късно резултатът набъбна на 4:1 след точен изстрел на Мансини.

Гостите така и не можаха да намерят верния ритъм и след почивката. в 54-ата минута Панучи направи резултата наистина разгромен, след като засече отлично центриране на Пизаро от корнер. Креспо онтово намали разликата на 5:2 две минути по-късно, засичайки с глава добро центриране на Майкон. В последната минута на мача обаче отново Панучи оформи крайния резултат 6:2 след удар от близо.

www.sportal.bg

И това ми било шампионът на Италия...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не знаех, че снощи Нова е предавала мача и май съм изпуснал зрелището. Победата на вълците е звучен шамар по новия стар (?) шампион на Италия, но и няма никакъв проблем Интер да спечели купата - Рома е с многократно доказани качества в това отношение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благой Георгиев на крачка от Айнтрахт

460x552.jpg

Благой Георгиев е пред трансфер в германския елитен Айнтрахт, твърди "Топ спорт". В петък скаути на германците са били на трибуните на "Мала Маракана", специално за да наблюдават изявите на българският национал в срещата с Войводина (4:2). Тогава халфът реализира гол и бе оценен много високо за цялото си представяне по време ва двубоя.

"След мача вчера вечерях с шефове на немски клуб, който не искам да разкривам все още. Казаха, че са доволни от играта ми и започнахме преговори", заяви самият Георгиев.

www.sportal.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

МАНЧЕВ ВКАРА ДВА ЗА ВАЛЯДОЛИД

Владимир Манчев вкара два гол за своя Валядолид при домакинското равенство 2:2 срещу Кадис от 37-мия кръг на Сегунда дивисион. Българинът бе точен в 14-та минута, след като се възползва от груба грешка в защитата на гостите. Лобос изравни за гостите в 43-та минута.

В 75-та минута отново Манчев даде гол преднина за домакините, но крайния резултат в срещата оформи Гонсалес в 85-та минута.

Валядолид продължава да е на първо място със 79 точки и със сигурност догодина ще се подвизава в елита на Испания.

gong.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 седмици по-късно...

Шевченко все по-близо до завръщане в Милан след вечеря с Галиани

460x592.jpg

Вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани вечеря късно снощи с украинската звезда на Челси Андрий Шевченко, разкриха медиите на Апенините. Двамата са говори за евентуално завръщане на нападателя в тима на ”росонерите”, като дори срещата била доста по-дълга от очакваното, след което Шева излетял от Милано за Лондон с три часа закъснение от предвиденото. ”Интересуваме се от Шевченко, разбира се, но сме готови да го купим само при определени финансови условия”, бе краткият коментар на Галиани. Очаква се до дни шефът на европейския клубен шампион да се срещне с изпълнителния директор на Челси Питър Киниън, за да обсъди ситуацията около Шевченко.

Както е известно, лондончани закупиха голмайстора през миналото лято от Милан, където прекара 7 сезона за сумата от 45 милиона евро. Но сезона бе доста слаб на футболиста, който освен че не се сработи със съотборниците си, не се разбира и с мениджъра Жозе Моуриньо.

sportal

Редактирано от electric (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Поредната крайно неадекватна реакция от УЕФА, но едва ли би могло и да се очаква друго при такова ръководство. В тия среди отдавна спортът е на най-задно място.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ИЛИЯН СТОЯНОВ ГОНИ ТРЕНЬОРА СИ, ВДИГА СКАНДАЛ В ЯПОНИЯ

Българският защитник на Джеф Юнайтед Илиян Стоянов се забърка в невероятен скандал в Япония, след като постави ултиматум на ръководството на клуба – „или треньорът напуска, или аз”! Наставник на Джеф Юнайтед е Амар Осим, син на селекционера на Япония и известен специалист Ивица Осим. Синът наследи баща си на поста в тима от Чиба през миналия юли.

Стоянов обвини треньора си в некомпетентност, след като той не успя да се справи с програмата и отборът изпадна надолу в класирането. „Ако Ивица беше тук, щяхме да спечелим титлата,” заяви Стоянов, цитиран от местния вестник „Никан Спортс Дейли”. „Обичам Джеф Юнайтед, но ако Амар остане, аз ще си тръгна, и то не следващия сезон, а следващия месец. Ако Амар напусне, аз ще остана.”

Под ръководството на 39-годишния Амар Осим Джеф Юнайтед заема едва 17-то място в първенството, в което участват 18 отбора.

След поредното поражение – с 0:2 от университетски тим – Илиян Стоянов обвини открито Осим в липса на тактически познания.

„Амар не разбира футбола. Той изобщо не мисли за тактиката,” каза още 30-годишният бивш национал. „Той дори не е бил професионален футболист, нали?! Ако продължава така, ще изпаднем във втора дивизия.”

gong.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ИЛИЯН СТОЯНОВ ПОД ДОМАШЕН АРЕСТ

photo_big_13314.jpg

Японският клуб Джеф Юнайтед затвори българския защитник Илиян Стоянов в дома му, след като бившият играч на Левски се разбунтува срещу старши треньора Амар Осим.

Отборът от Джей-лигата потвърди, че има нареждане Стоянов са остане в къщата си, като наказание за изблика му през миналата седмица.

Докато забраната няма тежест от правна гледна точка, Стоянов рискува още санкции, ако наруши домашния арест.

Бившият български национал пропусна победата на Джеф Юнайтед над Вентфорет Кофу с 3:2, резултат, който прекрати серията от шест поредни поражения на тима.

Стоянов заплаши да напусне Джеф Юнайтед, ако клубът не уволни треньора Осим, син на селекционера на Япония Ивица Осим.

Защитникът отказа да отстъпи от позицията си, след като се срещна с ръководството на тима от Чиба днес, и по този начин подтикна шефовете си да продължат наказанието му.

Джеф Юнайтед заема незадоволителното предпоследно, 17-то място в класирането в Япония, и през последните месеци върви стремително надолу, което предизвика и яростните критики на Илиян Стоянов.

gong.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 седмици по-късно...

КОСТАДИНОВ БЕЛЕЖИ ПРИ ЗАГУБА НА ХАРТС

photo_big_15712.jpg

Българският нападател Бранимир Костадинов отбеляза почетното попадение за своя шотландски Хартс при загубата с 1:2 от Клоппенбург, първа контрола от лагера на „сърцата” в Германия.

През първата част британците пуснаха няколко играчи на проби и някои от по-младите си състезатели. Домакините поведоха с 2:0 до 72-та минута.

Бранимир Костадинов замени друг млад нападател Джейми Мол в 77-та минута и още в първата атака реализира гол, който съдията отмени поради съмнение за засада.

18-годишният софиянец бе изведен с около 50-метров пас от своя връстник - австралиеца Шон Кели, надбяга защитата, излъга и вратаря, но арбитърът Нейбоша Йованович свири засада.

85-та минута Костадинов се възползва от подаване от дясно, отново надбяга защитата и не сгреши от около 10 метра на втора греда. Времето обаче не стигна за изравняване или обрат.

Днес Хартс гостува на Рот Вайс /Есен/ за втория си контролен мач в два последователни дни, в който се очаква да вземат участие повечето от титулярите на тима от Единбург.

ГЕНКОВ ДЕБЮТИРА ЗА ДИНАМО МОСКВА

photo_big_15702.jpg

Българинът Цветан Генков дебютира за Динамо Москва при победата с 1:0 над ЦСКА от 16-ия кръг на руския шампионат.

Голмайсторът на А група влезе като резерва в 69-та минута вместо Пименов, който реализира единственото попадение в двубоя в 43-та.

Срещата се игра на стадион „Динамо”, въпреки че ЦСКА бе домакин.

Според руските футболни коментатори българинът се евключил много активно в мача. В 82-та минута Цветан Генков изпусна да вкара първия си гол от около 10 метра за новия си отбор, след като остана сам срещу вратаря на „червените”.

Бившият играч на Локомотив София подписа с руския клуб в началото на миналия месец, а договорът му влезе в сила от 1 юли.

Генков дебютира в официална среща за Динамо Москва по-рано от очакваното, тъй като трансферният прозорец в Русия е вече отворен.

След победата момчетата на Андрей Кобелев излязоха на трето място във временното класиране с 25 точки след Зенит и Спартак Москва, преди да са завършили останалите срещи от кръга.

gong.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Валенсия не стресна Локо (Сф) – 0:0

57922.jpg

Бронзовият медалист от последния сезон в родната “А” група – Локомотив (София) не се уплаши от именития тим на Валенсия и завърши 0:0 с испанския гранд в най-престижната контрола на български клуб през това лято. “Железничарите” се държаха напълно достойно срещу носителят на Купата на УЕФА за 2004 година, като дори имаха шансове и да спечелят срещата.

Двубоят започна с атаки и към двете врати, като момчетата на Стефан Грозданов въобще не се стреснаха, че играят срещу едни от най-добрите футболисти в Европа. Нещо повече - още в седмата минута "железничарите" можеха да поведат. Антунович проби отдясно и намери Дафчев, но халфът пропусна от добра позиция. Последваха няколко атаки на испанците, но Голубович бе на ниво и не се стигна до откриване на резултата. В 25-ата минута Валенсия вкара гол чрез Марчена, но попадението бе отменено поради засада. До почивката отборът на Кике Санчес Флорес имаше леко надмощие, но не го материализира. В 43-ата минута звездата на Валенсия Давид Вия пропусна дузпа. Нападателят бе фаулиран от Диян Дончев, но не успя да преодолее Урош Голубович, който се намеси блестящо.

След почивката картината на терена в холандското градче Ермело не се промени. Положения имаше и пред двамата вратари, като на вратата на Валенсия германският национал Тимо Хилдебранд замени Мора. Кике Санчес Флорес пусна в игра и останалите си звезди – Арисменди, Албелда, Хоакин, Мориентес и пр., но това не помогна на испанците. За Локо (Сф) през втората част се появиха Върбанов, Добрев, Крумов, Джилас и Балдовалив. В 62-ата минута Кристиян Добрев бе близо до откриването на резултата, но Хилдебранд майсторски изби удара му. В края играта логично избледня, като най-интересният момент бе, когато за втори жълт картон бе отстранен капитанът на Валенсия Давид Албелба, без арбитърът да му покаже червен картон. Така столичните “железничари” не се трогнаха от класата на “прилепите” и направиха престижно 0:0 с испанския гранд.

ЛОКОМОТИВ (СОФИЯ) – ВАЛЕНСИЯ 0:0

Локомотив (Сф): Урош Голубович, Диян Дончев, Георги Марков, Дарко Савич, Малин Орачев, Димо Атанасов, Иво Иванов, Калоян Караджинов, Христо Златински, Марчо Дафчев, Саша Антунович. Старши-треньор: Стефан Грозданов

Резерви: Тинков, Върбанов, Добрев, Крумов, Балдовалиев, Павлов, Джилас, Рангелов, Ст. Дончев, Димитров

Валенсия: Мора, Канейра, Морети, Алексис, Марчена, Съни, Вия, Бараха, Силва, Ангуло, Гавилан. Старши-треньор: Кике Санчес Флорес

Резерви: Лильо, Хилдебранд, Мата, Хоакин, Хауме, Артуро, Карлес, Мориентес, Албелда, Арисменди

sportal

Абе Валенсия,излагате се! :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Кака се качи в автобуса на Реал

59352.jpg

Бразилската звезда на европейския първенец Милан Кака за секунди сбъдна мечтата на Реал (Мадрид), след като обърка клубния автобус на "росонерите" с този на испанския шампион, предаде "Марка". И двата отбора кацнаха в руската столица Москва вчера, като 25-годишният полузащитник изненада всички с решението си да влезе в автобуса на Реал вместо в този на своя клуб, като и двете превозни средтсва чакаха своите на летището.

Объркването бързо бе поправено и двете возила потеглиха със своите футболисти. Реал и Милан започват днес участието си в приятелски турнир, в който ще играят още Локомотив (Москва) и холандският ПСВ Айндховен. Президентът на "кралете" открито желае Кака, като е готов да счупи трансферния рекорд с привличането на техничния футболист на "Бернабеу".

sportal

Редактирано от Fernando (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тъкмо мислех да пусна същата новина... biggrin.gif

А дали се е объркал... :offtopic_s:

Редактирано от electric (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 месец по-късно...

ПЕТ ГОДИНИ ЗАТВОР ГРОЗЯТ ТЕВЕС И МАШЧЕРАНО

photo_big_21456.jpg

Нападателят на Манчестър Юнайтед Карлос Тевес и полузащитникът на Ливърпул Хавиер Машчерано са заплашени с до пет години затвор в Бразилия, след като полицията започна разследване срещу тях по подозрения в укриване на данъци.

Двамата играеха заедно в Коринтианс, а след това се преместиха в пакет към Уест Хем.

Властите в Бразилия проверяват финансови нередности в делата на клуба от Сао Пауло, в които са включени и играчите на агента Киа Жорабчиян и неговата компания MSI.

Освен Тевес и Машчерано, сред клиентите на Жорабчиян са още Карлос Алберто от Вердер Бремен и Рикардиньо, футболист на Бешикташ.

Полицията се опитва да установи дали звездите са били включени в схема, целяща да избегне бразилските данъци. Обект на разследването са настоящи и бивши служители в Коринтианс, както и самият Жорабчиян.

Бразилският всекидневник „О Естадо” се позовава на полицейски доклад от 70 страници, и твърди, че данните в него могат да пратят футболистите в затвора за срок между две и пет години, ако бъдат признати за виновни за укриване на пари от данъчните. Друг вестник от Сао Пауло „Фоля” пише, че Рикардиньо и Алберто са имали споразумение с Коринтианс и MSI да получават част от заплатите си извън Бразилия, което в южноамериканската страна е смятано за престъпление.

gong.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

БАРСЕЛОНА ОЦЕНИ БОЯН НА 60 МИЛИОНА

Тийн-звездата на испанския футбол Боян Къркич може да дебютира за първия отбор на Барселона още през този уикенд. Добрите изяви на младока накараха старши треньора на „каталунците” Франк Рийкард да го включи в групата за срещата с Осасуна от Примера дивисион. Според вестник „Марка” има голяма вероятност Къркич да се появи и в игра във въпросната среща.

Ако това се случи, Боян ще стане най-младият футболист, играл за Барселона в официален мач, като ще подобри предишните рекорди на Джовани и Лео Меси. Къркич навърши 17 години на 28 август, по време на Световното първенство за юноши до 17 години, в което взе участие. Бащата на Боян, който носи същото име, е сърбин, а майка му е родом от Каталуния, където е роден и самият младок.

Междувременно, Барселона очаква да дни да подпише нов дългосрочен договор с Боян. Според информациите, трансферната сума, която ще е заложена в него, ще възлиза на 60 милиона евро.

gong.bg

Тоя наистина кърти мивки.Ако е сериозен,ще бъде новото дете чудо на футбола

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

БЪЛГАРСКИ КЛУБ ВЛИЗА В Г-14?

photo_verybig_21965.jpg

Организацията защитаваща интересите на водещите клубове в Европа Г-14 планира драстично да увеличи броя на членуващите в нея отбори от 18 на 50 до края на тази година.

Причина за значителното нарастване е желанието на Г-14 успешно да може да се противопоставя на ФИФА и УЕФА по ключови за футбола въпроси, като в момента най-наболелия проблем е желанието за получаване на компенсации за клубовете при контузии на играчи при участието им за националните отбори.

„Ние разбираме безпокойството на УЕФА и приемаме, че ние може би не представяме всички клубове, но сега решихме да направим тази промяна и да се разширим”, заяви генералният мениджър на Г-14 Томас Курт.

„Ако това получи положителен отговор от УЕФА, тогава се надяваме, че това ще бъде първата стъпка, към решаването на съществуващите проблеми.”

„Ще имаме ново име и устав. Ще изберем точните критерии, а участващите клубове ще бъдат традиционно играещи в европейските турнири”, добави Курт.

Очаква се за участие в Г-14 да бъдат поканени и клубове от Източна Европа, като се очаква сред тях да има руски, украински, румънски и български клубове.

Най-сериозен кандидат за български представител в организацията изглежда единственият наш отбор участвал в Шампионската лига – Левски, чийто президент Тодор Батков установи сериозни контакти в Европа през последните няколко години.

gong.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Резултати от Купата на УЕФА

Спартак Мосвка – Хакен 5:0

Лариса – Блекбърн 2:0

Байер Леверкузен – Униао Лейрия 3:1

Гроклин – Цървена Звезда 0:1

АЕК – Залцбург 3:0

Тампере – Бордо 2:3

Зенит – Стандарт Лиеж 3:0

Млада Болеслав – Палермо 0:1

Динамо Загреб – Аякс 0:1

Сошо – Паниониос 0:2

Байерн – Беленензеш 1:0

Бран – Брюж 0:1

Хамарби – Брага 2:1

Динамо Букурещ – Елфсборг 1:2

Мидтиланд – Локомотив Москва 1:3

Сараево – Базел 1:2

Артмедия – Панатинайкос 1:2

Сион – Галатасарай 3:2

Работнички – Болтън 1:1

Арис – Сарагоса 1:0

Грьонинген – Фиорентина 1:1

Андерлехт – Рапид Виена 1:1

Атлетико Мадрид – Ерджиешспор 4:0

Аустрия Виена – Валеренга 2:0

Нюрнберг – Рапид Букурещ 0:0

Сампдория – Олборг 2:2

Хееренвеен – Хелзинборг 5:3

Апоел ТА – АИК 0:0

Емполи – Цюрих 2:1

Хетафе – Твенте 1:0

Тотнъм – Анортозис 6:1

Абърдийн – Днипро 0:0

Евъртън – Металист 1:1

Виляреал – Бате Борисов 4:1

Пасош Ферейра – Аз Алкмаар 0:1

Източник: Гонг

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Златната топка" става световна

Най-престижната индивидуална награда за футболист,"Златната топка" на "Франс Футбол", става световна. Досега за приза гласуваха 53 журналисти от Европа. Играчът за 2007 г. ще бъде избран от 96 журналисти от целия свят. Остава принципът да се гласува за петима състезатели, като се дават по 5,4,3,2 и 1 точки за избраните от първо до пето място в анкетата. В броя от 23 октомври ще бъде обявена традиционната листа от 50 номинирани футболисти. След дълги години отсъствие на български футболист има вероятност в нея да попадне капитанът на националния тим и играч на Тотнъм Димитър Бербатов. На днешния ден, 25 септември списание "Франс Футбол", наричано "библията", чества 60 години автономия, след като преди това 2 г. е под егидата на Френската футболна федерация.

Източник: ТопСпорт

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 седмици по-късно...

Интер иска Жереми Менез

Талантливият нападател на Монако Жереми Менез е обект на желание от страна на италианския шампион Интер, съобщиха медиите на Апенините. „Нерадзурите” имат намерение да привлекат Менез в състава си за следващия сезон. Талантът привлече вниманието още с екипа на Сошо, когато стана най-младият играч реализирал хеттрик в Лига 1. Миналата година Менез премина в Монако, след 55 мача и 7 гола с екипа на Сошо.

sportal

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 месец по-късно...

Големите първенства ще засилят мерките срещу насилието

Големите европейски първенства се споразумяха за по-взискателни правила при издаването на билети, засилване на видеонаблюдението и нови ръководства за привържениците в опит да обуздаят увеличаването на насилието, свързано с футбола.

Организацията на Европейските професионални футболни лиги (ЕПФЛ), която представлява над 20 първенства, включително английската Висша лига, испанската Примера дивизион и италианската Серия А изработи план за действие от 10 точки за борба с насилието, което доведе до два фатални изстрела през последната година. Стратегията, която бе одобрена само дни, след като италиански запалянко бе прострелян смъртоносно от полицията, ще бъде представена на срещата на министрите от Европейския съюз, на Европейската комисия, на полицейски ръководители, клубове на привърженици и висши футболни функционери на 28 ноември. През февруари италиански полицай бе убит по време на безредици извън стадиона на мача в Сицилия между Катания и Палермо, а много мачове в Европа бяха помрачени от сцени на насилие и расизъм. Във вторник европейската футболна централа УЕФА заяви, че екстремисти, които не се интересуват от играта, са станали членове на клубове на привърженици в Италия и са отговорни за насилието там. ЕПФЛ разработва нова „Харта на привържениците“ за запалянковците в Европа, която да въведе строги правила за поведението им преди, по време и след мачовете. „Тя ще бъде рекламирана по стадионите, чрез системата за обществено осведомяване и билетите“, се казва в документа за стратегията. От ЕПФЛ обявиха, че желаят групите на привържениците да бъдат „основани законно“ и да помогнат за поддържането на списък на хулиганите или нарушителите. „По-голяма част от онова, за което се споразумяхме, вече се прави в държави като Англия например, но сега имаме нужда цяла Европа да запее същия химн, когато става дума за сигурността на футболните срещи“, заяви представител на организацията. Сред останалите важни мерки са въвеждането на система за продажба на билети, която „да съхранява и потвърждава самоличността на купувача му“. „Споразумяхме се да бъдат намалени груповите продажби на билети и да се борим с фалшифицирането им, за да осигурим разделянето на привържениците“, се казва в документа за стратегията. През месец май тази година финалът на Шампионската лига между Милан и Ливърпул бе опетнен с насилие, след като запалянковци с фалшиви билети успяха да влязат, а тези с истинските останаха извън стадиона. „Клубовете трябва да бъдат окуражени да достигнат и поддържат специфично ниво на технологични мерки ... включващи осигуряване и екипиране на съвременни полицейски постове с телевизионни наблюдателни системи“, се казва в документа. В него е посочено също, че е постигнато споразумение за съгласуване на правилата за стюардите и персонала на частните охранителни фирми.

Източник: БГНЕС

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

НАЙ-МАЛКО ОСЕМ ЗАПАЛЯНКОВЦИ ЗАГИНАХА В БРАЗИЛИЯ

photo_big_28936.jpg

Най-малко осем души намериха смъртта си по време на мач в бразилския град Салвадор, когато един от секторите на местния стадион се е срутил, предаде.

Повече от 40 души са закарани в болница с различни наранявания, като някои от тях имат опасност за живота.

Трагедията се е разиграла по време на мача на местния тим Байя срещу Виля Нуева от трета дивизия на бразилското първенство.

Феновете на домакините, които са били повече от 60 хиляди са започнали да празнуват промоцията на любимците си в по-горната дивизия и една от носещите конструкции на съоръжението поддала и се срутила.

path_496.jpg

Празненствата около промоцията са отменени, а кметът на града предвижда да обяви тридневен траур в памет на загиналите.

Преди няколко седмици президентът на ФИФА Сеп Блатер удостои Бразилия с възможността да бъде домакин на Световното първенство през 2014 година. Трагедията, която се случи в Салвадор обаче поставя под голямо съмнение готовността на страната да приеме този форум.

Gong.bg

Тия в трета дивизия ходят по 60 000 на мач ohmy.gif

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...